Eilandhopper

 

Eilandhopper de zeilende veerdienst van Amsterdam naar de Waddeneilanden.

 

Ook in 2019 vaart de Avontuur wederom voor Eilandhopper volgens een vaste dienstregeling van Amsterdam naar Terschelling v.v.. Onderweg stoppen we in het mooie IJsselmeerstadje Enkhuizen en in de haven van Texel. Op de terugreis naar Amsterdam varen we via Vlieland, Stavoren en Enkhuizen. 

Voor de mensen die graag een hele week mee willen hebben wij dit jaar een mooie rondreis samengesteld. We hebben de overtochten zo gepland dat er op elk waddeneiland dat we aandoen tijd genoeg is om het eiland te bezoeken

De doelstelling van Eilandhopper is het onderhouden van zeilende veerdiensten op Hollandse wateren. Het gebruik van de Motor is wettelijk verplicht in de sluizen en havens. Voor het overige zullen we maximaal gebruik maken van de wind in de zeilen. Het kan zijn dat de wind ons in de steek laat. In dat geval gebruiken we natuurlijk ook de motor

Van 20 juli t/m 23 augustus 2019 vaart de Avontuur tussen Amsterdam, Enkhuizen, Texel, Terschelling, Vlieland, Stavoren en weer terug naar Amsterdam volgens een vaste dienstregeling.

Van 12 juli t/m 30 Augustus onderhoudt zeilklipper de Willem Jacob een dienstregeling tussen Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Lauwersoog. Ook in samenwerking met Eilandhopper.nl. Op Terschelling kunt u overstappen en verder hoppen op de Waddenzee.

Dit jaar krijgen we versterking van een derde schip bij eilandhopper. De historische stevenaak Helena uit Rotterdam. gebouwd in 1875.

De Helena vaart van 18 Juli t/m 11 Augustus vanuit Harlingen naar Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en terug.

 

Op diverse overtochten laten we ons droogvallen. Droogvallen is een bijzondere ervaring; het schip wordt op een zandbank gevaren en terwijl het getij zijn werk doet komt het schip langzaam droog te liggen. Tijd om het schip van onderen te inspecteren of even de benen te strekken en de weidsheid van het wad te ervaren.

Ook zijn er wegens grote belangstelling weer enkele overnachttochten in het vaarschema opgenomen. ´s Nachts zeilen van haven naar haven. Onderweg wordt drooggevallen of geankerd. Geniet van het wad bij nacht onder de sterren en de maan.

Zeil met ons mee naar Texel in twee dagen of vaar mee naar Terschelling met een driedaagse zeiltocht. Uw fiets kan eventueel ook mee (meerprijs) en uw vouwfiets mag gratis mee.

Onderweg van Amsterdam naar Texel brengen we de nacht door op het water, voor anker of droogvallen op een zandbank in de buurt van Texel.

U kunt een voor- of na- overnachting boeken aan boord of zo u wenst na aankomst naar uw hotel of camping.

Een prachtig begin van uw vakantie is meevaren op een volledig verzorgde zeiltocht. De opstapplaats in Amsterdam is de Oude Houthaven.

Informatie, prijzen en boeken: www.eilandhopper.nl Vragen? Mail Tom of Marleen van de Avontuur.

Klik hier voor de website van de Willem Jacob.

klik hier voor de website van de Helena

adresbalk