Schoolreis of Werkweek

Een werkweek of een schoolreisje als begin of afsluiting van het schooljaar. Samen de zeilen hijsen, het schip sturen en koken. Uw leerlingen leren elkaar goed kennen tijdens een werkweek aan boord van de Avontuur. Ook is een schoolreisje op onze zeilklipper de perfecte manier om Nederland te verkennen vanaf het water.

Diverse programma’s zijn mogelijk. Denk aan natuurbeleving, museumbezoek of juist ontspannen of sportief. Wij spreken het verloop van de week graag met u door en stemmen de reis af op uw wensen en doelstellingen. De mogelijkheden zijn natuurlijk mede afhankelijk van weer en wind.

Maandagmorgen vanaf 10 uur bent u welkom om in te schepen. Nadat de hutten zijn ingedeeld en de boodschappen zijn gestouwd gooien we de trossen los. De schipper houdt een praatje over de geschiedenis van het schip en de gebruiken aan boord. Hierna neemt de matroos de leerlingen mee op een ronde over het schip en legt in het kort een aantal zaken met betrekking tot de veiligheid en het zeilen uit. Het is de bedoeling dat iedereen een handje meehelpt om het schip te zeilen. Dat houdt in: zeilen hijsen, sturen, navigeren, zeilmanoeuvres, en aan het einde van de dag de zeilen en schoten (touwwerk) weer opruimen. De keukenploeg van de dag is natuurlijk vrijgesteld van het werk aan dek. Ook moet aan het einde van de week het schip weer bezemklaar achtergelaten worden. Dek schrobben hoort hier natuurlijk ook bij. Onze ervaren bemanning begeleid de leerlingen bij alle werkzaamheden aan boord.

De maaltijden worden door de leerlingen zelf bereidt in onze volledig uitgeruste keuken.
Omdat het zonder ervaring best lastig kan zijn om voor een grote groep te koken staan wij de keuken ploeg, indien nodig, bij met raad en daad.

Wilt u meer weten bel of mail ons.

Voorbeeldreis:

  • Maandag vanaf 10:00 inschepen en vervolgens zeilen naar Enkhuizen.
  • Dinsdagmorgen bezoek aan het mooie openluchtmuseum. 12:00 vertrek en zeilen naar Texel.
  • Woensdag vertrek uit Texel voor droogvallen en ’s avonds doorzeilen naar Harlingen.
  • Donderdag vertrek uit Harlingen en zeilen naar een eilandje voor kampvuur en bonte avond.
  • Vrijdag zeilen terug naar Amsterdam waar we rond 16:00 weer aanmeren.

Of:

  • Maandag zeilen naar Stavoren.
  • Dinsdag van Stavoren over het wad naar Terschelling
  • Woensdag overdag fietsen op Terschelling en ’s avonds vertrekken om de nacht voor anker of drooggevallen op de Waddenzee door te brengen.
  • Donderdag zeilen naar Enkhuizen.
  • Vrijdag terug naar Amsterdam

Bovenstaande zijn natuurlijk voorbeeldreizen en afhankelijk van weer en wind. Wij passen de route aan uw wensen aan.

boeknu_c