BBQ tocht

Zeilen op het IJsselmeer als bedrijfsuitje, of een dagje uit met uw familie en vrienden vanuit Amsterdam: Duur 5 uur. Niet voor niets is het ons meest geboekte zeilarrangement! Uw familie of vrienden zullen dit dagje uit niet snel vergeten als u vaart met de Avontuur!

Dit vaararrangement is mogelijk als middagtocht en als avondtocht. De tijd van vertrek mag u dan ook zelf bepalen.

Programma: Ontvangst met appelgebak en slagroom, koffie of thee, en een praatje van de schipper. Terwijl de schipper u vertelt over de geschiedenis van schip en bemanning vaart het schip al naar de sluis, 30 tot 45 minuten nadat u opgestapt bent, zijn we de Oranjesluizen en de Schellingwouderbrug gepasseerd en gaan de zeilen omhoog.

Een zeiltocht op het IJsselmeer, uitzicht op IJburg, het Muiderslot en het eiland Pampus, bij een goede wind zullen we hier een rondje omheen varen! Tijdens de zeiltocht wordt er rondgegaan met borrelhapjes. De (alcoholische) bar beneden is open vanaf 3 uur ’s middags. Niet alcoholische drankjes zijn de hele dag verkrijgbaar.

Na het zeilen wordt een ankerplek uit de wind en in de zon opgezocht; in een oogwenk wordt de barbecue aangestoken en een tafel aan de reling opgehangen die gedekt wordt met salades, sauzen, stokbrood en kruidenboter. Er wordt gegeten aan dek met uitzicht over het IJsselmeer, de scheepvaart en het karakteristieke dorpje Durgerdam.

U kunt natuurlijk ook binnen eten in de salon, maar dan zult u het mooie uitzicht missen…
Bij regen is er een grote tent die in een paar minuten over het zitgedeelte gespannen kan worden, het etentje wordt er knusser van en zeker niet minder. Na de maaltijd gaat het anker op. Tijdens het terugschutten in de Oranjesluis wordt de koffie geserveerd en is er ook nog een kleine zoete verrassing. 5 uur nadat u opgestapt bent is het schip terug bij de plek waar u bent vertrokken.

Overnachten direkt vóór of na een vaartocht? Dat kan aan boord van de Avontuur.

Prijs: De zeilarrangementen met de Avontuur zijn voor groepsboekingen van 20 tot 42 personen. De kosten voor een 5-uurs tocht zijn € 84,- per persoon, met als activiteiten, zeilen, eten en drinken. Er zijn geen bijkomende kosten, ook BTW is inbegrepen.

 

Opstappen: Oude Houthaven in Amsterdam.

Voor meer informatie Zie: Opstapplaatsen.

boeknu_c