Oerol express 2018

Eilandhopper Oerol Express

Ook in 2018 vaart de Avontuur weer voor Eilandhopper de oerol express. Een lang weekend met zeilen en verblijf op Terschelling tijdens een van de mooiste festivals van Nederland; OEROL

Wegens de grote belangstelling voor dit arrangementin de voorgaande jaren gaan we nu twee weekenden naar Oerol.

 

Vertrek:

Donderdagmiddag 14 Juni en donderdagmiddag 21 Juni vertrekken we om 14.00 met de Avontuur vanuit de Oude Houthaven te Amsterdam. Onderweg is er een warme maaltijd . We zeilen in een keer vanuit Amsterdam naar de Waddenzee waar we een rustig plekje zoeken om te overnachten. de volgende morgen vroeg varen we door naar Terschelling. We proberen rond 12 uur bij de haven van West Terschelling te zijn.

Verblijf:

De haven van West Terschelling ligt waarschijnlijk vol met andere schepen. We kunnen niet reserveren, maar  hopen op een mooie plek in de haven. Vanuit de haven loop je zo het groene strand op of het dorpje in. Hier is al heel veel te doen, maar je kunt ook een fiets huren en het eiland verkennen. Wil je de festival terreinen op, dan moet je een polsbandje aanschaffen . Op www.oerol.nl vind je meer informatie.

Eten:

Op vrijdag, zaterdag en maandag is er alleen ontbijt . Donderdagavond en zondagavond is er ook diner tijdens het varen. Voor de lunch mag je zelf een boterham smeren. Onze ervaring is dat het moeilijk is om een gezamenlijke maaltijd op het eiland te organiseren, eenmaal daar kom je van alles tegen, en ben je al snel het gevoel van tijd kwijt. Overal op Terschelling kan je heerlijk ergens uit eten.

Voor mensen die nog nooit op de Avontuur zijn geweest:

Het is geen probleem als je nog nooit gezeild hebt, we nemen ervaren bemanning mee. We gaan ook s’nachts zeilen, en veiligheid vinden we heel belangrijk, dus volg de aanwijzingen van de bemanning op.

Wat moet je mee nemen:

Handdoek, toiletspullen, warme kleding, makkelijke schoenen, zonnebril en zonnebrandcreme!

Wij zorgen voor:

Beddengoed, zeilpakken, maaltijden onderweg, ontbijt, extra bemanning en hulp in de keuken

Terugreis:

Zondagmiddag  vertrekken we weer naar Amsterdam.De precieze vertrektijd is afhankelijk van de wind en het getij en zal zaterdag met u worden doorgesproken.Voor de mensen die maandag ochtend weer moeten werken is er de mogelijkheid om in Kornwerderzand op de bus te stappen. De mensen die aan boord blijven gaan weer een nachtelijke zeiltocht tegemoet. Wij zorgen weer voor diner en ontbijt. We verwachten maandag eind van de ochtend weer in Amsterdam terug te zijn.

Kosten zijn voor het gehele weekend €260,- p.p.

Boeken kan op eilandhopper.nl

 

 

boeknu_c