Brandarisrace

18 t/m 20 oktober 2019

Individueel meezeilen met snelle zeilklipper.

Opstappen vrijdag vanaf 18:00 uur te Harlingen. Meestal liggen we in de haven “Het Dok” of het Plankenpad.

De Avontuur is te herkennen aan zijn naamvlag of zijn naam in neonlicht als het donker is.
Afstappen zondag omstreeks 17 uur te Harlingen. Op de vrijdag omstreeks 20 uur is er een bespreking van wedstrijd, het weer en andere zaken die van belang zijn. Voor de mensen die trek hebben staat er een soepje met diverse hapjes klaar.

Zaterdag om een uur of 10, afhankelijk van het getij, is de start voor de haven van Harlingen en gaat het eerste rak door het smalle vaarwater langs de Pollendam. De wedstrijd gaat over een groot deel van het Wad naar Terschelling, waar tussen twee boeien de finish is. Als er dan nog zeehonden het overleefd hebben zullen we ze zeker zien op de zandbank de Richel.

Het wedstrijdveld bestaat uit minstens 65 grote tjalken en klippers, allen bekend op het Wad, de Avontuur is hier als een kat in een vreemd pakhuis. Bekende scheepsnamen: Eensgezindheid, Waterwolf, Bohéme, Voorwaarts en de Willem Jacob. De start vindt plaats op het Kimsterdiep, bij Harlingen. Er zijn verschillende klassen; grote klippers, kleine klippers, grote en kleine tjalken en visserijschepen(kotters). Zaterdagavond is het een gezellige drukte in de haven van “West Terschelling”, Er is een prijsuitreiking die meestal gedaan wordt door een politiek kopstuk.

De Zondag gebruiken we om met weer een mooie zeiltocht, geen wedstrijd dit keer, terug naar Harlingen te zeilen. Dit is wel een heel mooie zeiltocht; al die schepen die de vorige dag naar het eiland voeren, gaan nu weer terug. Gezellig en heel fotogeniek! Het wad is altijd al geweldig met weidsheid en vooral met kleuren.

Kosten: voor zeilen, eten en drinken € 170,–
boeknu_c