Klipperrace

9 t/m 11 oktober 2015

Individueel meezeilen met snelle zeilklipper

Opstappen vrijdag vanaf 18 uur te Enkhuizen. Het schip is te herkennen aan de grote Avontuurvlag! En in het donker aan zijn naam in licht. Om 20 uur op vrijdagavond is er een gezamenlijke besprekeing van de wedstrijd. Afstappen op zondagmiddag om 17:00, omstreeks die tijd zal ook de prijsuitreiking plaatsvinden.

Een weekeinde waarbij gezelligheid en grote inzet om de wedstrijd te winnen elkaar zullen afwisselen. Lekker eten en drinken, bereid door onze gastkok en fijn zeilen onder leiding van Tom en Johan.

Om kennismaken te met de medeopvarenden en het “aarden” op het schip een beetje te bevorderen hebben we op de vrijdagavond een gezamenlijke bespreking van de wedstrijd, er zal uitleg komen over wedstrijd en gebruiken aan boord en er zal een eerste globale taakverdeling gemaakt worden voor de opvarenden. Voor de mensen die trek hebben staat er een soepje klaar met diverse hapjes.

Op de zaterdag wordt traditioneel de 3 stedenrace gevaren. Waarbij een routekeuze gemaakt moet worden. Er moeten 2 van de drie keuzesteden aangedaan worden daarna terug naar Enkhuizen. De start is een spectaculaire ankerstart met plm 80 klippers in het krabbergat bij Enkhuizen.
De keuzesteden zijn Urk, Stavoren en Medemblik. De eerste die terug is heeft gewonnen.

Op de zondag wordt een zogenaamde olympische baan gezeild. Waarbij een vastgestelde baan een aantal maal gezeild dient te worden.

Dit jaar moeten we direct na de wedstrijd op zondag naar Workum waarvandaan de Beurtveer gevaren wordt.

Kosten: voor zeilen, eten en drinken € 170,- p.p. alles inclusief

 

boeknu_c

adresbalk